Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/wordpressbogen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Kom i gang med at blogge | Wordpressbogen
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/wordpressbogen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kom i gang med at blogge

Der er mange forskellige emner man skal tænke over hvis man vil i gang med at blogge. Nogle dykker lige ud i det, mens andre er mere den overvejende type som har behov for at tænke lidt mere over tingene. Noget af det der forhindrer mange i at begynde at blogge er bekymringen over deres egen utilstrækkelighed, det vil sige at man ikke mener man er god nok til at skrive om et bestemt emne.

Hvis du eksempelvis ved en masse omkring blomsterbinding og kunne tænke dig at lave en blog omkring det, så skal du ikke lade dig bremse af tanker som “ved jeg nu nok om emnet”, “Hvad siger de andre i branchen” og andre af denne slags bekymringer, du skal starte hvis du selv føler du har lidt at bidrage med. Det du vil opleve er at hen ad vejen så lærer du mere, når du skal skrive nogle af dine første artikler er du nødt til at undersøge emnet, finde ud af hvad der er op og ned og så lære at servere det til dine læsere på en måde så de kan stoppe ved din artikel omkring emnet uden at skulle lave alt researchen selv.

Når du begynder med at researche et bestemt område vil du opdage at dine bekymringer fra tidligere gøres til skamme, du ved nu mere end 90% af de andre i branchen om dette emne. Det der også sker er at du begynder at få nogle som følger med i det du laver, de læser dine indlæg og anbefaler dig til andre som en ekspert på området. Det er den naturlige udvikling der sker når du fokuserer på et bestemt emne og formidler det til andre.

Formål med bloggen

Noget af det første man skal i gang med når man beslutter sig for at lave en blog er omkring formålet med siden. Kort sagt så er der tre grunde til at starte med at skrive en blog:

  • For sin egen skyld
  • For andres skyld
  • For at tjene penge

Hvis man skriver for sin egen skyld er man typisk ligeglad med hvem der skal læse det, man har noget på hjertet som man gerne vil ud med. Det kan være ren terapi at komme af med det og det betyder ikke noget om der er en eller tusind der læser det du skriver.

Hvis man skriver for andres skyld så ved man hvem ens målgruppe er og hvad der interesserer denne målgruppe. Man skriver om emner som interesserer målgruppen, man hjælper med at finde ud af hvad der er op og ned inden for et bestemt emne og man skriver artikler som beriger læseren og som giver dem noget af værdi.

Skriver man for at tjene penge, så starter man typisk fra den anden ende af, nemlig ved at finde ud af hvilke emner der er mange der er interesseret i, et godt eksempel kan nævnes mode, babyer, mad og biler. Herefter finder man så ud af hvorledes man får skrevet nogle gode indlæg som kommer ud til mange læsere.

Målgruppen for din hjemmeside

Når man starter op med at blogge lærer man hurtigt noget om målgruppen. Dette er vigtig information at huske på når man skal skrive sine indlæg på bloggen. En måde at finde ud af hvem dine læsere er er ved at se hvem der kommenterer dine indlæg, er det eks. mænd eller kvinder?

Når du finder ud af mere omkring din målgruppe kan du skrive bedre artikler som dine læsere synes bedre om og som de gerne deler med andre med samme interesser. Dette er noget som er med til at få din blog til at vokse og få flere læsere. Når du får flere læsere kan du begynde at se på om du skal drive din hjemmeside til mere end den er nu – det kan være du vil begynde at tjene lidt penge på din hjemmeside, det kan også være at du gerne vil invitere andre til at skrive indlæg på din hjemmeside.

Kom ind i en god rutine

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at skrive på en blog, for nogen er det en interesse på niveau med en hobby, for nogle er det bare når de får lyst, og så er der nogen som lever af at blogge. Fælles for dem alle er at de har fundet en balance der gør at de kan finde tid til at researche og skrive artikler til deres blog. Der er naturligvis forskel på ambitionsniveauet. Nogle mennesker udgiver 1 blogindlæg om måneden, mens andre udgiver et blogindlæg om dagen.

Det er vigtigt at man kommer ind i en god rutine omkring det med at skrive indlæg på sin blog, og selv en enkelt time et par gange om ugen er med til at flytte noget. Det vigtigste er at man kommer i gang med at skrive indlæg.

En god rutine er også at lytte til sine læsere, hvad synes de om det du skriver? Hvis de synes det er super godt kan det være man skal skrive mere af den slags, hvis ikke kan det være at man skal skrive mindre af den slags. Man skriver typisk en artikel, ser hvad der sker med den, lærer fra det feedback der er på den og skriver den næste artikel ud fra det man nu har lært.

Hvor kommer de besøgende fra?

Det hele bliver meget sjovere hvis man har nogle besøgende på sin hjemmeside. De besøgende kommer ikke af sig selv, man er nødt til at reklamere lidt for at de kommer.

Der er flere forskellige måder at finde nogle besøgende på:

  • Søgemaskiner – fx. fra google
  • Sociale medier (Facebook, Twitter, Google Plus, osv.)
  • Henvisninger fra andre hjemmesider

Det bedste er hvis man finder lige netop din blog i toppen på googles søgeresulatater. Der er mange om budet, så dette er den sværeste måde at få besøgende på.

Du kan nemt dele dine artikler på din facebook profil, når folk deler den, kommer der nemt flere besøgende til din hjemmeside. Dette er langt den billigste måde at få din hjemmeside ud på.

Den sidste metode du kan få din hjemmeside ud til folk er ved at skrive om den på andre sider. Hvis du eksempelvis skriver omkring babyer og babyudstyr kan du oprette en profil på www.baby.dk og skrive om din blog der, det giver også flere besøgende. Specielt denne metode, hvor man skriver på andres sider kan godt resultere i at dine bidrag ses som reklame og derfor slettes. Hvis du gør det på en sober og diskret måde er risikoen mindre. Dette er en god måde at få mange relevante besøgende på.

Økonomien ved at starte en blog

Det store spørgsmål er så, hvor meget det koster at oprette en blog. Der er forskellige steder på nettet hvor du kan få en gratis blog. Problemet med dem er at du ikke selv kan bestemme ret meget, og finder du ud af at du hellere vil have din egen er det svært at få det hele flyttet med videre til den nye.

I stedet vil jeg anbefale at du bruger lidt kroner på at købe din egen hjemmeside. Det koster under 500 kroner at komme i gang og så har du en blog du har forudbetalt i et år. Dette, og meget andet, kan du også læser mere om i “WordPressbogen” – samtidig lærer du selv at gøre alle de praktiske ting omkring din blog.

Hvis man har en blog kan man også tjene penge, hvis man er dygtig til det man laver og har mange der læser om det, kan man faktisk leve af kun at skrive indlæg på sin blog. Hvis du vil vide mere omkring hvordan man kan tjene penge på en blog, eller har du spørgsmpl til det at blogge, er du velkommen til at kommentere på denne artikel.

No comments yet.

Skriv et svar

Er din Wordpress blevet hacket? Klik her og lad os hjælpe dig online igen